Waarom zou ik bloggen?

We worden overspoeld met informatie. Je bent zo druk met het wegklikken van alles wat je niet interesseert, dat je nauwelijks toekomt aan het lezen van wat je wél interesseert. Waarom zou ik dan nog gaan bloggen?

Toch begint ons antwoord 6 keer met: Omdat….

Waarom zou ik bloggen?

We kunnen zo uit de losse pols 5 uitstekende redenen noemen om niet te bloggen:

  • Ik heb er domweg geen tijd voor.
  • Ik zou niet weten waarover ik moet schrijven.
  • Ik ben meer een prater dan een schrijver.
  • Ik heb niets toe te voegen aan alles wat toch al op internet te vinden is.
  • Ik zou niet weten waar ik die blogs zou moeten plaatsen.

Er is voldoende informatie. Dat klopt. Maar als uw blogs schitteren door afwezigheid, onthoudt u uw lezers zinvolle informatie, onthoudt u uw bedrijf de mogelijkheid om met potentiële klanten in contact te komen en onthoudt u uzelf de voldoening om uw kennis te delen en daar anderen mee van dienst te zijn.

altijd doorgaan

Inbound marketingspecialist Edwin Vlems vertelde ooit het verhaal van een textieldrukker. Deze man maakte er een gewoonte van om over elk denkbaar onderwerp dat hij in zijn werk tegenkwam, een blog te schrijven. Vanaf het moment dat hij daarmee begon, kreeg hij steeds meer aanvragen voor drukwerk. Hij had er al enkele honderden (!) geschreven, stond al lange tijd bovenaan in Google en dacht: Nu heb ik er wel genoeg geschreven en stopte met bloggen. Het duurde maar even of het aantal drukorders begon weer terug te lopen. Hij wist niet hoe snel hij weer beginnen moest met bloggen.


Al begonnen met het opzetten van uw campagne? Pak onze gratis checklist met tien aandachtspunten voor een inbound marketing campagne erbij.


1. omdat het werkt

Bedrijven die op regelmatige basis bloggen, genereren veel meer leads dan bedrijven die deze kans laten liggen. HubSpot, het Amerikaanse bedrijf dat de inbound marketing aanpak heeft ontwikkeld en wereldwijd marktleider is in crm-software, kan dit zelfs met cijfers onderbouwen: bedrijven die 6 tot 8 keer per maand bloggen, verdubbelen hun aantal leads.

bureau_gespiegeld
2. omdat u ervan leert

Als u een blog schrijft over een onderwerp waar u zelf specialist in bent, wat zou u daar dan nog over kunnen leren? Door erover te gaan schrijven, dwingt u uzelf om de zaken in een logische volgorde op te schrijven. Waar mogelijk wilt u uw beweringen onderbouwen met cijfers (zoals in de alinea hierboven). Die hebt u niet altijd paraat, dus die zoekt u op. Al zoekend stuit u ook op aanverwante zaken die u nog niet (of niet meer) wist. Door te bloggen frist u ook uw eigen kennis op.

3. omdat u er hoger door in Google komt

Een website waar nooit iets verandert, is voor Google een reden om deze site ‘te vergeten’. Maar een site waar regelmatig informatie wordt toegevoegd zoals blogs, waardoor er extra verkeer naar die site op gang komt, is voor Google een reden om die site in de ranking te laten stijgen.

4. omdat u er een betere denker van wordt

U doet veel dingen in uw dagelijks werk ‘op de automatische piloot’. U hoeft daar niet meer over na te denken. Maar als u iemand via een blog wilt laten zien hoe u iets aanpakt of hoe u een technisch probleem oplost of waarom u over een ontwikkeling enthousiast bent, dan moet u daarover nadenken. U moet een logisch verhaal vertellen, dat een leek kan volgen. Door blogs te schrijven traint u uzelf in ordelijk denken. Naarmate u dat beter onder de knie krijgt, zult u steeds makkelijker mensen weten te informeren, te overtuigen of te enthousiasmeren

5. omdat u anderen er een plezier mee doet

Vraag u niet af of er al eens eerder over het onderwerp dat u voor ogen staat, geschreven is. Schrijf gewoon over het gekozen onderwerp vanuit uw kennis en ervaring. Dat levert in ieder geval een uniek stukje tekst op. En natuurlijk leest u daarna nog een aantal andere blogs over uw onderwerp om te voorkomen dat u iets belangrijks over het hoofd ziet. Als u die extra informatie ook nog toevoegt aan uw blog, hebt u waarschijnlijk genoeg zinvolle informatie in uw blog verwerkt, waar u andere mensen een plezier mee doet.

6. omdat u aan reputatiemanagement doet

Binnen uw bedrijf bevindt zich een schat aan waardevolle informatie. Die informatie staat meestal niet op papier, maar zit in de hoofden van u en uw medewerkers. Door die kennis ‘boven water’ te halen en via blogs te delen, levert elke blog een bijdrage aan de reputatie van uw bedrijf.

Als u uw naam onder uw blogs zet, straalt die reputatie natuurlijk ook op u af. U wordt als expert gezien en daar is niets mis mee. We doen toch graag zaken met mensen die weten wat er te koop, die je met een gerust hart een opdracht kunt toevertrouwen?!

Bloggen is een essentieel onderdeel van een inbound marketing campagne. Klaar om uw blog daarvoor in te zetten?
Pak onze gratis checklist met tien aandachtspunten voor een inbound marketing campagne erbij.