Waar ben jij goed in?

In ons dorp heeft de laatste bank – de Rabo – haar deuren gesloten. Vanaf nu mag iedereen in regen en wind geld pinnen. En als we een bankmedewerker willen spreken, zijn we van harte welkom in de omliggende plaatsen. Ik snap het best. Iedereen heeft een computer en bijna iedereen betaalt digitaal. Ik heb bankrekeningen, een hypotheek en een bedrijf met een zakelijke rekening courant, maar heb al jaren geen bankmedewerker gezien.

Maar wat doet die onzichtbare Rabo? Die begint een Facebook-campagne met foto’s van ons vriendelijk toelachende Rabobank-medewerkers. Ze noemen hun naam en nodigen me uit om toch vooral langs te komen, want de Rabobank staat zo dicht bij haar klanten… Stap toch op, denk ik dan. Ik krijg hetzelfde gevoel als bij een ober die tegen mij zegt: ‘Ik kom bij u’ en vervolgens de andere kant op loopt.

Een ijzeren wet in de reclame is: bedenkt waar je sterk in bent, poets dat nog eens extra op en maak daar reclame mee. Action zegt niet dat ze de beste kwaliteit levert maar belachelijk goedkoop is. En Miele zegt niet dat ze de voordeligste is, maar de beste. Zo simpel is reclame maken: Kijk waar jij echt goed in bent en vertel dát door.