Make some noise!

De miserabele kwaliteit van ons voedsel is momenteel onze grootse doodsoorzaak. Dat zegt de Britse professor Graham MacGregor van het Wolfson Institute. De hoeveelheden junkfood die we naar binnen werken verhoogt onze bloeddruk en de cholesterolgehalten enorm. En daarmee de gezondheidskosten.

Daarom vindt hij het onbegrijpelijk dat reclame maken voor sigaretten al lang verboden is, terwijl de reclames voor junkfood je nog steeds om de oren vliegen. In sommige landen is reclame voor alcohol verboden, terwijl een paar glazen rode wijn per dag toch echt gezonder is dan een dagelijkse hamburger.

Er zijn diverse redenen om reclames te verbieden. Omdat de beelden niet bedoeld zijn voor jeugdige kijkers, omdat de beelden te pikant zijn, omdat de acteurs eerder een concurrerend product aanprezen, Omdat de producten niet goed voor je zijn.
Maar wat blijkt? Verboden reclames zijn natuurlijk veel succesvoller. De ophef over een reclame resulteert in een massa kijkers van het betreffende filmpje op internet. Dat is nog eens reclame! En laat dat nou net de bedoeling zijn. Dus wil je dat jouw product even flink onder de aandacht gebracht wordt, zorg dan voor een beetje heisa!