5 tips voor een goede slogan

 

Topic-medewerker-johan

Elk bedrijf heeft een naam. Bijvoorbeeld: De Vries. Maar dat zegt niet genoeg. Daarom wordt er vaak een bedrijfsomschrijving aan gekoppeld: De Vries Schoonmaakbedrijf. Nu weten we meer. Als ik die naam google, vind ik er al tien op de eerste pagina en dat gaat op de volgende pagina’s zo door. Dat schiet niet op.

Natuurlijk wil De Vries graag uniek zijn. Hij kan wat varianten bedenken voor ‘schoonmaakbedrijf’: De Vries Schoonmaak of De Vries Schoonmakers. Dat is al beter maar ook meer van hetzelfde. Om nog beter op te vallen kan De Vries kiezen voor een pay-off of slogan, een paar extra woorden bij zijn naam waardoor je hem niet meer verwart met zijn collega’s. Bijvoorbeeld De Vries Schoonmaak, da’s pas schoon of De Vries, de schoonstmakers van Nederland. Of De Vries Schoonmakers, glimmend goed!

Het voordeel van zo’n slogan is, dat ie niet het eeuwige leven hoeft te hebben. Je kunt een slogan vervangen als je dat nodig vindt. Stel dat De Vries volgend jaar 50 jaar bestaat, dan kan hij op zijn busjes zetten: De Vries Schoonmaak, al 50 jaar een schone zaak.

Stel dat u voor uw bedrijf ook graag van een passende slogan wilt bedenken, waar moet u dan aan denken?

  • Kies een slogan die aansluit bij uw sterke kanten. Als uw bedrijf gaat voor kwaliteit en niet de goedkoopste is, kies dan een slogan die uw kwaliteit benadrukt
  • Hou het kort, een lange slogan onthoudt niemand
  • Een slogan die allitereert, rijmt of een woordspeling bevat, heeft meer kans onthouden te worden. Bijv. Heerlijk, Helder Heineken; Reaal regelt het allemaal; Wup Holland Wup (Albert Heijn)
  • Plak de slogan niet muurvast aan uw naam, zodat u er weer vanaf kunt zonder dat uw logo schade lijdt
  • Laat de slogan een wezenlijk onderdeel zijn van uw communicatiestrategie. Dus geen losse kreet, maar een statement dat uw communicatie versterkt.

Vindt u prettig als ik even met u meedenk? Bel me dan: 06 – 270 58 644.

Johan ten Brinke